Poliuretan-ske podlage, PU

 
 
Iz širokega spektra poliuretanskih podlag lahko izberemo podlago za zunanja igrišča (atletske steze, tenis, večnamenska igrišča, ...) ali dvoranska športna igrišča ( telovadnice, namizni tenis,  tenis, fitness, ... ). Podlage so izjemno obstojne, neobčutljive na temperaturne spremembe, z visoko UV in kemijsko odpornostjo pa zadostujejo vsem potrebnim standardom.
 
Poliuretanske podlage so primerne za večino športnih panog, ki se izvajajo bodisi v zunanjem ali v notranjem prostoru
 
 

Dvorane

Poliuretanske športne podlage so brezšivne, večplastne, vsestranske in točkovno elastične.
 
Zelo kvalitetna brezšivna površina je neporozna in zato higienična ter jo je lahko čistiti. PU športni podi so optimalno odporni proti zdrsu. Zaradi visoke natezne trdnosti in elastičnosti spodnje plasti in zaključnih premazev se te žilave in trpežne športne podloge brez posebne zaščite lahko uporabljajo tudi za razstave, koncerte, srečanja in vse vrste nešportnih prireditev.
 
Vse PU športne površine  je enostavno vzdrževati in jih po potrebi lahko obnovimo.

 

 

 
 
PU športne podlage se uporabljajo v večnamenskih dvoranah in teniških dvoranah, vsi sistemi so ustrezno certificirani s strani odgovornih organizacij. Elastičnost podlage določamo z debelino osnovne plasti - gume, razpon debeline gume je od 4-12 mm, sledijo polnilni sloji, nato 2-3 mm samorazlivnega PU materiala in zaključni premaz v poljubni barvi.
 
 
 
 

Zunanja igrišča

 
PU športne podlage se uporabljajo tudi za zunanje športne površine. Namenjene so za večnamenska igrišča, atletske steze, teniška igrišča,...
Vse PU športne površine so enostavne za vzdrževanje in jih je mogoče obnoviti.
 
 


 

Izbiramo lahko med vodoprepustnim in vodoneprepustnim sistemom PU športnih podlag. PU podlage so UV odporne, odporne so tudi na različne vremenske pogoje. Za atletske steze se uporabljajo sistemi, pripravljeni iz gumi granulata različnih granulacij in debelin v povezavi z poliuretanskimi lepili. Za večnamenska in teniška igrišča pa se uporablja sistem lepljenja gume debeline 4-12 mm ter ustrezno nadgradnjo z PU materiali.